شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ | Sat 23 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
محیط زیست دوشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۱:۰۷:۴۱

آلودگی در آبهای خزر افزایش یافته است

باشگاه خبری فراساحل: معاون تحقیقاتی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر علت کاهش بیش از حد تکثیر طبیعی ماهیان دریای خزر را افزایش روزافزون آلودگی‌ها دانست و افزود: در مقابل تاکید بر صید ماهی سفید از دریا فقط از تکثیر مصنوعی، این دریا را به سمت تک گونه‌ای شدن پیش می‌برد. حسن فضلی تکثیر طبیعی آبزیان را رکن اصلی بقای گونه‌های ماهیان دریا دانست و گفت: بر اساس آمار شیلات ایران اکنون بیش از 75درصد ماهیان استخوانی صید شده در استان‌های شمالی را ماهی سفید تشکیل می‌دهد که 90 درصد این گونه از محل تکثیر مصنوعی است. فضلی افزود: تکثیر طبیعی ماهیان دریای خزر به دلیل آلودگی شدید رودخانه‌ها و صید بی‌رویه ماهیان مولد در زمان تخم‌ریزی از بین رفته است. وی ادامه داد: اینکه سالانه چندین میلیون قطعه بچه‌ ماهی سفید به صورت مصنوعی تکثیر و در دریا رها شود، سبب تخریب ژنی این گونه ماهی در خزر نیز می‌شود.معاون پژوهشکده اکولوژی دریای خزر با تاکید بر این نکته که ظرفیت اکولوژی این دریا برد مشخصی دارد و نمی‌توان همانند مزرعه پرورش ماهی از آن استفاده کرد، بیان داشت: به هر حال تکثیر طبیعی ماهیان استخوانی باید صورت بگیرد تا ذخایر ژنی آبزیان این دریا حفظ شود. وی افزود: با تک گونه‌ای شدن صید، ادامه فعالیت جامعه صیادی شمال نیز به خطر می‌افتد. فضلی تنها راه ادامه صید و صیادی در دریای خزر را تامین امنیت و سلامت رودخانه‌ها برای تخم‌ریزی و تکثیر طبیعی ماهیان استخوانی دانست و بر ضرورت تمرکز بر این موضوع تاکید کرد. بر اساس اعلام شیلات مازندران سالانه حدود 60 تا 70 میلیون قطعه بچه ماهی سفید به صورت مصنوعی تکثیر و در دریای خزر رها می‌شود.

ماهیان استخوانی در فصل تخم‌ریزی به دهانه رودخانه‌ها وارد می‌شوند و پس از تخم‌ریزی هم این منطقه را ترک می‌کنند. علاوه بر آلودگی‌های مختلف‌زیست محیطی که در دهانه رودخانه‌ها بیشتر از سایر نقاط است، صید ماهیان بارور هم مشکل دیگری است که رودخانه‌های مازندران را ناامن کرده است . مازندران 130 رشته رودخانه بزرگ و کوچک دارد که 22 رشته آن به صورت مستقیم به دریای خزر منتهی شده و رودخانه شیلاتی نامیده می‌شود. بر اساس آمار شیلات ایران، پارسال 18هزار تن انواع ماهی استخوانی در استان‌های مازندران، گیلان و گلستان از دریای خزر صید شد که 74درصد ماهی سفید، 14 رصد کفال ، هفت درصد کپور و بقیه هم از سایر گونه‌ها بود. فصل صید ماهیان استخوانی از دریای خزر امسال از روز گذشته در سه استان شمالی گیلان، مازندران و گلستان آغاز شد و تا اواخر فروردین سال آینده ادامه دارد. دریای خزر از 575 نوع گیاه، یکهزارو 332 گونه جانور و 850 نمونه ماهی برخوردار است و 90 درصد خاویار جهان از این دریا صید می‌شود. این دریا، محیط زیست گرانبهاترین ماهی‌های دنیاست و در بخش ایرانی آن و رودخانه‌هایی که از ایران به آن می‌ریزند 78 گونه و زیرگونه ماهی یافت می‌شود. با وجودی که دریای خزرمحیطی مناسب برای زندگی و رشد مرغوب ترین ماهی‌های خاویاری جهان است اما به گفته محققان صید بی‌رویه این ماهی‌ها مولد سبب شدتا 90 درصد از تعداد این ماهیان در یک قرن اخیر کاسته شود.



  کد خبر : 2514
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :